zondag 3 april 2011

Recept Mexicaanse burrito

Hier een recept voor een pittig, maar niet té heet Mexicaans gerecht. Makkelijk te maken en geschikt als er veel eters zijn. We gebruiken nu eens geen ui en (amper) tomatensaus terwijl je dit bij deze saus wel zou verwachten. Het zorgt ervoor dat andere smaken meer tot hun recht komen. Probeer sowieso eens gerechten te koken met het weglaten van 'standaard' ingredienten, dat kan heel verrassend uitpakken.

Mexicaanse wraps:
- beetje boter in een pan, hoog vuur
- varkensreepjes erin, roeren
- na een minuut djintan, ketoembar en knoflookpoeder erdoorheen roeren, verder laten bakken, roeren
- wanneer de varkensreepjes verkleurd zijn en beginnen aan te bakken een halve courgette in stukjes erdoorheen, even laten meebakken. Beetje roeren
- TexMex Santa Maria 'explosion taco' seasoning mix eroverheen strooien, roeren, twee koffiekopjes water erdoorheen, het geheel roerend aan de kook brengen, dan vuur zacht en ca tien minuten laten borrelen. Paar keer roeren
- Hou in de gaten wanneer voldoende vocht is verdampt en de saus een beetje stevig wordt met een klein laagje 'soep' op de bodem
- blikje mais en uitgelekt blik kidney beans erbij, roeren, vuur iets hoger
- deksel schuin op de pan zodat alles nog even kan doorstomen
- paar tortilla wraps over de saus heenleggen, deksel op de pan, minuutje wachten
- wraps op (verwarmd) bord, bestrooien met geraspte kaas, saus eroverheen en een beetje dichtvouwen.

Voila! Mexicaanse wraps. Natuurlijk is dit gerecht makkelijk uit te breiden met een frisse salade en zelfgemaakte dipsausjes.

Wat de djintan, ketoembar en knoflookpoeder betreft: voor 300g varkensreepjes kun je ca. twee eetlepels djintan gebruiken, twee theelepels ketoembar en twee theelepels k
Knoflookpoeder. Proef je saus wanneer ie bijna klaar is en gooi er nog wat extra bij als het nodig is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten