zaterdag 12 februari 2011

Recept Griekse Bifteki

Een favoriet gerecht: de bifteki. Een flinke gehaktbal met fetakaas erin, natuurlijk Grieks gekruid. Hier is het recept om hem thuis te maken. Het gehakt zonder de feta is geschikt voor allerlei andere Griekse gerechten. 



nodig
- gehakt
- ei
- gyroskruiden
- feta
- knoflook
- paneermeel
- stevige bakpan of een electrische grillpan

Bereiding
- meng het gehakt met ei, gyroskruiden, wat paneermeel en versnipperde/uitgeperste knoflook.
- probeer het gehakt een beetje losjes te kneden zodat het niet een aangestampte massa wordt.
- voeg extra paneermeel toe als het gehakt te vochtig aanvoelt door het ei.
- neem een handvol gehakt en maak hier een platte schijf van zonder teveel aan te stampen.
- leg in het midden wat stukjes feta. Let op met de hoeveelheid, het is al gauw teveel.
- rol het gehakt op en kneed de opening dicht, bijvoorbeeld met wat extra gehakt.

Electrische grill pan
- leg je bifteki met de dichtgemaakte opening naar boven zodat de feta er niet gaat uitlopen
- als het gehakt aan de buitenkant doorbakken is zet je de stand lager zodat de binnenkant kan garen

Pan op het vuur
- leg de dichtgemaakte opening eerst onder zodat ie kan dichtschroeien voordat de feta smelt
- als de bifteki aangebakken is, zet het gas lager en doe een deksel op de pan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten