zaterdag 12 februari 2011

Tip: Aardappels bakken

Herken je dit? Je gooit aardappelschijfjes in de bakpan, maar wat je ook probeert: de schijfjes worden aan één kant donker, of ze vallen uit elkaar, of ze mislukken wel op een andere manier.



- verhit de bakpan
- gooi er een scheut zonnebloemolie of olijfolie in
- gooi er een klontje boter bij
- wanneer de boter goed gesmolten is en bubbelt zet je het vuur wat lager
- gooi je aardappelschijfjes in de pan en pas op spetters
- bestrooi je aardappelen met paneermeel terwijl je roert
- gooi het vuur weer even hoger terwijl je blijft omroeren
- wanneer de paneermeel een beetje is aangebakken zet je het vuur lager en doe je een deksel op de pan
- nog af en toe een keer roeren en laat de pan niet te lang op het staan

Je kunt ook op deze manier aardappels bakken en ze laten afkoelen om ze later op te bakken.

Paneermeel is ook geschikt voor andere gerechten zoals gehakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten