maandag 8 augustus 2011

Makkelijk en goedkoop alternatief voor spareribs

Natuurlijk gaat er niks boven èchte spareribs, maar probeer in plaats van spareribs een keer ribkarbonade. De smaak komt aardig in de buurt. Ribkarbonade is een suk goedkoper dan spareribs en makkelijker te bereiden.

- maak een marinade van ketjap manis, wat citroensap, geperste knoflook, djintan en wat marinadekruiden
- gooi de marinade in een geschikte pan zodat je een laagje krijgt waarin je de ribkarbonade kan marineren
- marineren: besprenkel de karbonade, laat de marinade een kwartier intrekken, wentel om, en wacht weer een kwartier. Hou het wel in de koelkast, dek eventueel af met folie
- maak sauzen, kijk op dit blog voor handige recepten
- bak je gemarineerde karbonade aan beide kanten aan
- zet het vuur lager en doe een deksel op de pan zodat het rustig verder kan garen

Je hoeft ribkarbonade op zich niet eens te marineren. Wat bestrooien met marinadekruiden en djintan zorgt al voor lekkere stukken vlees. Zeker met de sausjes erbij. Verder kun je spareribs ook goed grillen. Probeer ook eens wat bieslook, dille, majoraan, oregano en/of kervel eroverheen te strooien. Niet teveel.

Natuurlijk gaat er niets boven èchte spareribs. Bij de Em-Tee zijn vacuumverpakte spareribs te krijgen waarbij het vlees al gaar is. Even in de oven leggen of op de barbeque, en voila.