woensdag 14 december 2011

Milde maar stevige Mexicaanse bonenschotel

Een lekkere, beetje zoetig-hartige bonenschotel.

Ingrediënten
- rundergehakt
- blik kapucijners
- blik kikkererwten
- prei
- courgette
- anijspoeder
- knoflooktenen uit een potje
- chili con carne mix (bijv. Honig)
- pittige geraspte kaas
- chilisaus Thais hot

Bereiding
- braad rustig het gehakt aan met wat anijspoeder en kleine schijfjes knoflook, deksel op de pan
- als het vlees gaar is, chili con carne mix toevoegen met ruim water. Doorroeren en even laten pruttelen.
- voeg aan stukjes gesneden prei en courgette toe, laat rustig pruttelen, af en toe roeren
- voeg kapucijners en kikkererwten toe, doorroeren en opnieuw laten pruttelen
- bij het opdienen kaas erover strooien en eventueel chilisaus

Noot over knoflook: teentjes in een potje zijn snel na de oogst verwerkt. Echt verse knoflook heeft een subtiele smaak, de typisch sterke smaak komt pas later bij oxidatie. In een potje op olie blijft de subtiele smaak bewaard. Probeer eens een teentje te eten, het is heel mild.