zaterdag 3 december 2011

Recept broodje shoarma

Ingredienten
- olijfolie
- varkensreepjes
- djintan, bieslook, knoflookpoeder
- paprika
- ui
- Egyptische maaltijdpita's

Bereiding
- Bak de varkensreepjes aan op een hoog vuur
- Strooi djintan en knoflookpoeder over de reepjes, roer het vlees om.
- Doe wat water bij het vlees en zet het vuur lager. Deksel op de pan. Laat het vlees gaar sudderen.
- Snij de ui en bak dit in hete olie op zodat de ui aanfruit, de ui wordt glazig
- strooi ook hier wat knoflookpoeder en djintan over, omroeren, zet het vuur lager
- snij de paprika en gooi deze bij de ui
- gooi de ui/paprika bij het vlees
- houd de pitabroodjes goed onder de kraan, gooi er een snufje djintan en knoflookpoeder over
- bak de broodjes af in de oven tot ze droog gaan aanvoelen
- snijd de broodjes open, bestrijk de binnenkant met knoflooksaus, 
- voeg evt. salade, vlees en rode saus toe

Recepten voor sauzen en salade:
- knoflooksaus
- rode sauzen
- salade

Noot: wat water bij het vlees in de braadpan zorgt ervoor dat het niet indroogt en taai wordt. Ook trekken de kruiden er beter in.